IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Само новоиздадените 10 млн. акции на ПИБ ще се търгуват в понеделник

Старите 6,5 млн. акции, собственост на ПБФК, ще бъдат продадени в понеделник и ще могат да се търгуват от четвъртък

17:26 | 21.06.07 г.
Само новоиздадените 10 млн. акции на ПИБ ще се търгуват в понеделник

Само новоиздадените 10 млн. акции от увеличението на капитала на Първа инвестиционна банка ще се търгуват от понеделник, докато останалите 6,5 млн. акции, част от IPO-то на банката, ще могат да се търгуват от четвъртък. В понеделник ще бъдат осъществени регистрационни сделки с въпросните 6,5 млн. акции и след приключване на сетълмента в сряда, от следващия ден и тези акции ще могат да се търгуват.

В проспекта за първично публично предлагане на акции от ПИБ е записано, че на всеки акционер ще бъдат разпределени 1/3 стари и 2/3 нови акции, при положение че общото предлагане е 15 млн. акции, като не е задължително това условие да бъде спазено.

Теорeтично при 16,5 млн. акции новите са 6/10, а старите - 4/10.

На практика е проведено проучване сред инвеститорите и на тези, които не искат да продават веднага, са разпределени съществуващи акции, които ще бъдат налични за търговия в четвъртък. Съответно за спекулативно настроените са останали достатъчно новоемитирани акции и те ще могат да бъдат изтъргувани в понеделник, научи Investor.bg от мениджъра по емисията ПФБК. Използвана е възможността в проспекта, че не е задължително съотношението между стари и нови акции да е 1/2.

Написаното по-горе ще бъде факт, ако Централен депозитар не забави захранването на системата COBOS с инвеститорските акции, както това стана при Корпоративна търговска банка АД.

В понеделник Съветът на директорите на БФБ-София АД взе решение за регистрация на Неофициален пазар на емисията на Първа инвестиционна банка АД в размер на 110 млн. акции с номинална стойност от 1 лв.

Борсовият код на дружеството ще бъде FIB, а датата на въвеждане за търговия - 25 юни 2007 г. (понеделник).

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още