IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Св.Св. Константин и Елена ще овластява УС за увеличаване на капитала

Акционерите ще гласуват и за отнасяне на печалбата за миналата година за увеличение на резервите на дружеството

16:13 | 21.06.07 г.
ОСА на Св.Св. Константин и Елена ще овластява УС за увеличаване на капитала

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 6 август, на което акционерите ще гласуват за овластяване на Управителния съвет да увеличава капитала чрез издаване на нови акции или със собствени средства на дружеството, става ясно от съобщение на БФБ-София.

В случай, че ОСА приеме предложеното решение, капиталът може да бъде увеличен от Управителния съвет в следващите пет години, според законовите разпоредби, като решението на акционерите не уточнява в кой момент от този петгодишен срок ще бъде извършено увеличението.

Акционерите ще гласуват и за разпределение на финансовия резултат, като проектът за решение предвижда печалбата за 2006 г., чиито одитиран размер е 1,153 млн. лв., да се отнесе за увеличение на резервите на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 21 август, като право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 23 юли.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Св. Св. Константин и Елена Холдинг, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 19 юли.

Нетната консолидирана загуба на Св. Св. Константин и Елена към края на март намалява до 110 хил. лв. от 357 хил. лв. за първото тримесечие на 2006 г.

Основният капитал на дружеството е 2,31 млн. лв., а собственият – 20,117 млн. лв.

Днес 170 акции смениха собственика си при средна цена 37,14 лв., или с 0,96% по-евтино. Най-добри оферти за покупка има при цена 37,02 лв., а най-добри оферти за продажба - при 38,799 лв.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД-Варна - втора емисия(3NJB)

Свети Свети Константин и Елена Холдинг АД - облигации(3NJA)

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още