IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Брикел, Енел и ТЕЦ Марица Изток 2 замърсиха въздуха на Гълъбово

На операторите на топлоелектрическите централи в комплекса „Марица Изток” е предписано незабавно редуциране на мощностите и преминаване на въглища с по-ниско сярно съдържание

15:48 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Брикел, Енел и ТЕЦ Марица Изток 2 замърсиха въздуха на Гълъбово

Превишение на алармения праг по показател серен диоксид регистрира днес в два поредни часа Автоматичното измервателно устройство разположено в централната част на град Гълъбово, съобщиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

Измерените концентрации на средно часовата норма за серен диоксид в 12:00 ч. и 13:00 ч превишават съответно с 2,8 и 1,72 пъти праговата стойност на алармения праг от 500 микрограма на кубичен метър.

В следващия час е отчетена стойност от 413,28 микрограма на кубичен метър, която е под алармения праг.

Данните на Системата за ранно предупреждение показват като основен източник на замърсяване производствените мощности на „Брикел” ЕАД, гр. Гълъбово. Допълнително са наслагани емисии от „Енел Оперейшънс България” АД, с. Медникарово, общ. Гълъбово и ТЕЦ „Марица Изток 2” с. Ковачево, общ. Раднево.

На операторите на топлоелектрическите централи в комплекса „Марица Изток” е предписано незабавно редуциране на мощностите и преминаване на въглища с по-ниско сярно съдържание.

От министерството уточниха, че контролът на параметрите за качество на атмосферния въздух продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още