IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФНИ България АДСИЦ продава част от бизнес център за 11,15 млн. евро

„Търговски и Бизнес Център“ е в процес на изграждане и се намира срещу Бизнес Парк София

12:28 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
ФНИ България АДСИЦ продава част от бизнес център за 11,15 млн. евро
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на магазинната част от „Търговски и Бизнес Център“ на Хюндай Бизнес Център ЕООД, съобщи Българска фондова борса – София.

Договорената продажна цена, която Хюндай Бизнес Център ЕООД ще заплати е 11,15 млн. евро без ДДС. Сумата е дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата.

Търговски и Бизнес Център“ е в процес на изграждане и се намира срещу Бизнес Парк София в район Младост 4. Търговската част, обект на сделката, е с площ от 15 013 кв.м. и се състои от шоуруми, подземен паркинг с парко места, офисни и санитарни помещения.

ФНИ България АДСИЦ има печалба от 453 хил. лв. за първото тримесечие спрямо 38 хил. лв. за съответния период на миналата година.

В началото на седмицата стана ясно, че дружеството е спечелило търг за терени с площ 77 978 кв. м в столичния район Младост 4, местност „Камбаните“ при предложена цена от 37,536 млн. лв. Търгът бе организиран от Агенция за държавни вземания, като терените са придобити от агенцията в резултат на производство по несъстоятелност на Елитбанк АД.

От началото на търговията днес по позицията на ФНИ България бяха прехвърлени 8 797 лота на средна цена от 1,64 лв., което представлява ръст от 1,24%.


Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още