IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Роднини от трети страни на граждани на ЕС могат свободно да работят у нас

17:10 | 19.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Роднини от трети страни на граждани на ЕС могат свободно да работят у нас

Няма да се изисква разрешение за работа в България на чужденци, които са членове на семействата на граждани на Европейския съюз, на държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство или на Конфедерация Швейцария. Това гласят част от промените в Наредбата за условията и реда за издаване, отказ или отнемане на разрешения за работа на чужденци в страната ни, която бе обсъдена на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.  

С предложените промени се освобождават от изискването за разрешение за работа членове на семействата на граждани на ЕС, които са граждани на трета държава, също на научни работници от трети страни в България за целите на провеждане на проекти по споразумения с научноизследователски организации, както и на членове на семействата на български граждани, които са граждани на трети страни.  

Облекчава се и режимът за достъп до пазара на труда на лица от български произход, както и на участници в циркови представления и балетисти с доказана професионална компетентност, като се изключват от т. нар. „пазарен тест”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още