IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДКЕВР: Електромерите ще се отчитат всеки месец

Идеята, електромерите да бъдат отчитани на всеки три месеца бе лансирана от ЧЕЗ в началото на май

12:04 | 19.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
ДКЕВР: Електромерите ще се отчитат всеки месец

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) отхвърли искането на чешката компания ЧЕЗ, собственик на енергодружествата от Западна България, електромерите да бъдат отчитани на три месеца.

Зам.-председателят на комисията Валентин Кирчев посочи, че основният аргумент на комисията да не допусне тримесечно отчитане на тока, е недоверието на потребителите.

От общите условия на договорите между дружествата и клиентите ще отпадне текстът за отчитане на тока за по-дълъг период, допълват от комисията.

Идеята, електромерите да бъдат отчитани на всеки три месеца бе лансирана от ЧЕЗ в началото на май. Предложението бе два последователни месеца потребителите да получават сметки, изчислена на база, а на третия – сметката да е на основа на реално отчетена консумация.

Предложението включваше още сметките, формирани на база, да отразяват сезонността на консумацията. 

Вярваме, че на по-късен етап ще има условия за отчитане на по-дълъг интервал от време“, коментираха от ЧЕЗ днешното решение. От компанията добавиха, че приемането на предложението им би позволило на електроразпределителните дружества да оптимизират до известна степен своите разходи, „което би намалило натиска за увеличаване на цените на електрическата енергия“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още