IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първият извън съдебен офис започна работа във Варна

Най-често използваните услуги в новия офис ще са тези за издаване на удостоверения за актуално състояние на фирмите, справки за движение на съдебните дела и др.

15:53 | 18.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Първият извън съдебен офис започна работа във Варна
Общо 21 съдебно-административни услуги ще получават варненци по електронен път вече и извън съда. Проектът е факт благодарение на сдружение “е-Регион Варна” и финансирането на Инициативата за развитие на съдебната система на Американската агенция за международно развитие.

Офисът на булевард “Съборни” №15 е първият в страната, който предлага данните от деловодството на съда извън сградата му. Системата предстои да бъде въведена и в другите офиси на Информационно обслужване в града.

Най-често използваните услуги в новия офис ще са тези за издаване на удостоверения за актуално състояние на фирмите, справки за движение на съдебните дела, уникалност на име на фирма или справка в “Търговски регистър”.

Пак там ще се подготвят документи за регистриране на фирми, преписи от съдебни документи, изпълнителни листи и ще се внасят държавни такси по Тарифа 1 на Министерството на правосъдието.

Всичко това ще става бързо и без излишно чакане, уверяват от администрацията. Работното време на офиса е от 9 до 17 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още