IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КТБ: Целта ни е да се наредим сред сините чипове на БФБ-София

От днес акциите на банката се търгуват на борсата с борсов код CORP, след като през май бе осъществено първично публично предлагане

09:41 | 18.06.07 г.
Цветан Василев. Снимка: личен архив
Цветан Василев. Снимка: личен архив

„Целим да се наредим измежду сините чипове на Българска фондова борса-София“, каза при днешното представяне на Корпоративна търговска банка (КТБ) председателят на Надзорния съвет на банката Цветан Василев.

От днес акциите на банката се търгуват на борсата с борсов код CORP, след като през май бе осъществено първично публично предлагане (IPO), чрез което капиталът бе увеличен от 50 млн. лв. на 60 млн. лв. Записано бе цялото предложено количество от 1 млн. акции на цена от 58,50 лв. за брой.

„За нас е голяма чест да излезем на фондовата борса. Решението за това не беше лесно, трябваше да избираме измежду няколко алтернативи, но не съжаляваме за избора си“, допълни Василев.

По думите му в последните няколко години банката се е развивала бързо и за да продължи този ръст финансовата институция се нуждае от повече собствен капитал, като занапред ще се залага на увеличаване на качествените показатели на КТБ.

Убедена съм, че авторитетът на КТБ в страната и чужбина ще нарасне след листването, заяви, от своя страна, изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова.

Към момента по най-новата позиция на борсата са изтъргувани 6780 акции на цени между 76,11 и 87,70 лв., като офертите са на нива 77 лв. купува и 77,50 лв. продава за брой.

Акциите на КТБ ще бъдат видими през COBOS терминалите най-рано от вторник, 19 юни.

Интервю с Цветан Василев

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още