IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 16 юни

България все още не е определила компаниите, които да я представляват в проекта Бургас-Александруполис

09:18 | 16.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 16 юни

Президентът на Транснефт: България бави Бургас-Александруполис

в. Дневник

България все още не е определила компаниите, които да я представляват в проекта Бургас-Александруполис. Това заяви президентът на руската компания Транснефт Семьон Вайнщок, цитиран от Солвей.орг.

"Добре си сътрудничим с гръцката страна и наблюдаваме известно забавяне от българска страна. На Петербургския форум се срещнахме с министри както от гръцка, така и от българска страна. Ако към гръцката страна няма претенции - те вече са номинирали компании, компаниите участват в преговорите, то българската страна до момента не е определила кой ще ги представлява в този проект. Срещнахме се с министъра, с господин Гагаузов (Асен Гагаузов министър на регионалното развитие и благоустройството на България), и се надявам тази среща да доведе до ускоряване на работата от българска страна", заявил Вайнщок.

Калфин критикува сделката за БТК

в. Новинар

Сделката с БТК не беше изгодна за държавата и винаги съм поддържал това мнение. Това каза вчера по време на парламентарен контрол вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. Той беше попитан от независим депутат дали държавата осъществява ефективен следприватизационен контрол върху сделката с БТК.
Агенцията за следприватизационен контрол може само да наблюдава дали се спазва сключеният приватизационен договор. Самият договор може да се контролира от парламента, прокуратурата или други органи, допълни Калфин.

Хлебари купуват брашно от Австрия

в. Сега

Наши хлебари все по-често купуват брашно от Австрия, защото там то е доста по-евтино от българското. Това стана ясно на събрание на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.
У нас брашното е поскъпнало със 70% от миналата година, отчетоха вчера от бранша. Само през последната седмица цената за брашно тип 500 е скочила от 540 на 680 лв. на тон. "Австрийското излиза с 10 лв. по-евтино дори и при включени транспортни разходи", заяви Иво Бонев, председател на Федерацията за Североизточния регион. Прогнозите са, че нашето брашно ще стигне и 720 лв., което накара вчера хлебарите да прогнозират скок на цената на насъщния с 10% до края на годината.

Олег Дерипаска иска ТЕЦ-Русе 

в. Стандарт

Олег Дерипаска може да стане собственик на ТЕЦ-Русе. Централата ни беше приватизирана наскоро от държавната "Словенске Електрарне". Руският милиардер иска да купи словенското предприятие, предаде сръбското радио Б92. Компанията на Дерипаска "Ен плюс група" предложила на словенците да им бъде партньор при закупуването на ТЕЦ-Русе.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още