IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rolls Royce идва в България с цена от 325 хил. евро

BMW Group открива собствено директно представителство в България

16:07 | 15.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Rolls Royce Phantom. Снимка: Investor.bg
Rolls Royce Phantom. Снимка: Investor.bg

Престижната автомобилна марка Rolls Royce за пръв път ще бъде представена официално в България. Автомобилът може да се види на изложението Автосалон София 2007, което стартира днес.

В международното автомобилно изложение участват общо 112 фирми. Официалното откриване на мероприятието ще се проведе от 18 ч. в Интер Експо Център. Посетителите ще могат да видят рекорден брой нови модели и марки автомобили, сред които 36 премиерни модела, 32 нови за България модели и модификации, спортни и концептуални автомобили. Освен Rolls Royce, за пръв път у нас официално ще бъде представена и марката Lexus.

Автосалон София 2007 стартира тази сутрин с пресконференция на BMW Group, която открива собствено директно представителство в България. Изграждането му е част от новата пазарна стратегия на компанията, която включва създаването на собствени организации в 7 нови страни.

До момента BMW бе представен от официалния вносител „Камор Ауто”, който ще продължи да обслужва клиенти като дилър и ще запази статута на официален представител за мотоциклетното поделение на марката - BMW Motorcycles.

Нашата цел не е да докажем, че можем да продаваме повече коли от „Камор Ауто”, а да ги подкрепим“, коментира Александър Миланов, генерален мениджър на BMW представителството в България.

Изграждането на директно представителство ще ни позволи да организираме по-добро обслужване на клиентите. Също така ще предложим добри финансови условия за покупка на лизинг. Вече имаме договор с „Уникредит лизинг”, поясни Франц Юнг, президент на BMW за Централна и Източна Европа.

За 2007 година очакваме в България да бъдат продадени около 670 автомобила от марката BMW. Смятам, че ще успеем да постигнем по-висок ръст от средния за пазара като цяло, особено като се има предвид нарастващият интерес към луксозния сегмент“, каза още Александър Миланов. Той сподели притесненията си от увеличаващия се внос на употребявани автомобили след присъединяването на България към Европейския съюз и заяви, че негативният му ефект все още не може да бъде измерен точно.

На Автосалон София 2007 BMW представя няколко новости, сред които новата версия на високопроходимия X5 и кабрио модификация на серия 3. Също така за пръв път в България официално се представя престижната марка Rolls Royce, която също е от групата на BMW. Базовият модел Phantom се предлага на цена от 325 000 евро, а по-луксозната, удължена версия е с цена от 388 хил. евро. За миналата година в целия свят са продадени едва 805 автомобила от модела Phantom, а от премиерата му през 2003 година до момента - около 3 000.

На щанда на Mercedes официалният представител на марката за България – Балкан Стар Моторс, представи новата C-класа. Моделът се предлага в два варианта – по-спортния Avantgarde и класическия Elegance. От Балкан Стар обявиха, че новата C-класа запазва цената на своя предшественик.

На щанда на вносителя бяха представени и новите модели Nitro и Avenger на Dodge, както и компактният Jeep Compass, Mitsubishi Outlander и Mitsubishi Colt CZC.

Алианц Лизинг Сървисиз към момента има над хиляда действащи лизингови договора“, съобщи Пламен Митев, председател на Управителния съвет на дружеството и управител на Балкан Стар. Алианц Лизинг Сървисиз, което обслужва лизинговите продажби на Балкан Стар, е създадено през 2002 г. под името Балкан Стар Сървисиз, а от началото на тази година негов мажоритарен собственик е Алианц България Холдинг.

Смятам, че пазарът на автомобили в България се развива добре и се радвам, че луксозна марка като Mercedes става достъпна за все повече хора. Не се притеснявам от вноса на употребявани автомобили, тъй като съм на мнение, че ние предлагаме достатъчно добри условия за нашите клиенти. В това число и употребявани автомобили Mercedes чрез услугата re-marketing“, коментира за Investor.bg Пламен Митев.

Прогнозите ми са за ръст на общите продажби на Балкан Стар от около 20% за тази година. На мнение съм, че той ще бъде приблизително еднакъв при леките и товарните автомобили“, каза още Митев.

Автосалон София 2007 ще бъде отворен до 24 юни, всеки ден от 10 до 20 ч.. Общата изложбена площ е над 12 000 кв. м. Входът за възрастни е 8 лв., за ученици до 16 години и пенсионери – 4 лв., а за деца до 7 години – безплатен.

Още снимки от автосалона

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още