IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Командироват полицаи в Несебър да пазят туристите през лятото

Общо 20 полицейски служители от страната ще бъдат командировани през лятото за подсилване на местните екипи

15:50 | 13.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Командироват полицаи в Несебър да пазят туристите през лятото

Община Несебър отпуска над 100 000 лева за откриване и оборудване на полицейски участък в града през това лято и за командироване на полицейски служители от страната, съобщиха от пресцентъра на общината.

Целта на съвместните дейности с полицията е да се създадат оптимални условия за спазване на обществения ред, безопасност на движението и гарантиране сигурността на туристите, коментира кметът на града Магдалена Мандулева.

Общо 20 полицейски служители от страната ще бъдат командировани през лятото за подсилване на местните екипи, след като общинските съветници приеха с пълно мнозинство на последната си сесия предложението на Мандулева да бъдат осигурени 60 000 лева за заплащане на командировъчните разходи на полицейските служители, се посочва в съобщението.

Общинският съвет е гласувал за оборудване с компютърни системи и технически средства на кабинетите на новооткрития полицейски участък в града да бъдат осигурени 15 000 лева. За нуждите на служба КАТ при извършването на проверки на водачите за употреба на алкохол ще бъде закупен апарат за 4 000 лева, за телефонно оборудване са гласувани 18 000 лева, а за мобилни радиостанции и за консумативи са предвидени 11 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още