IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ломско пиво АД продаде 200 хил. литра в Румъния за два месеца

През месец март 2007 г. Ломско пиво и румънски дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки подписаха договор за износ на продукция на българската пивоварна

13:31 | 12.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ломско пиво АД продаде 200 хил. литра в Румъния за два месеца

За два месеца Ломско пиво АД продаде на румънския пазар над 200 хиляди литра от марката „Шопско пиво”, съобщават от компанията.

През месец март 2007 г. Ломско пиво и румънски дистрибутор на алкохолни и безалкохолни напитки подписаха договор за износ на продукция на българската пивоварна в Румъния. По този начин „Ломско пиво” АД стъпи на румънския пазар на бира с марката „Шопско пиво”.

Асортиментът, който Ломско пиво изнася за Румъния, включва пластмасови бутилки с вместимост от един и два литра. Първата пратка беше пласирана на румънския пазар непосредствено преди Великденските празници, съобщават още от дружеството.

Износ на продукция на Ломско пиво АД е осъществяван и преди – в Румъния и Съединените щати. С присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз значително се улеснява стокообменът между двете страни, се казва още в съобщението.

Ломско пиво АД произвежда асортимент от 11 продукта от марките „Almus“, „Шопско пиво“ и „София“. Продажбите на дружеството за 2005 г. възлизат на 75 010 хектолитра бира, за 2006 г. - 78 700 хектолитра, а за първото шестмесечие на 2007 г. са в размер на 50 700 хектолитра.

През месец май 2006 г. на Ломско пиво АД беше връчен Сертификат и обосновка за кредитен рейтинг ВВ+ (тренд стабилен) от Българска агенция за кредитен рейтинг.

На 1 юни в Централен депозитар бе вписана емисия от 4,5 млн. акции на Ломско пиво АД. Компанията планира продажба на 900 хил. акции, представляващи 20% от капитала, чрез смесен закрит аукцион на БФБ-София. Минималната емисионна стойност ще бъде определена непосредствено преди аукциона, като според оценките на БенчМарк и Пощенска банка, справедливата стойност на една акция на дружеството се равнява на 2,23 лв.

Енемона АД е мажоритарен акционер в Агро Инвест Инженеринг АД, което от своя страна притежава 99% от акциите в Ломско пиво АД към момента.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още