IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на БТК ще решават за кредитни линии до 585 млн. евро

Предназначението на кредитните линии е да осигурят достъп до допълнително финансиране на капиталовите и оперативните разходи на дружеството

09:33 | 12.06.07 г.
Акционерите на БТК ще решават за кредитни линии до 585 млн. евро
Българска телекомуникационна компания АД свиква извънредно ОСА на 27 юли от 9 ч., на което акционерите ще решават за упълномощаване на управителното тяло на телекома да сключи нов договор за кредитни линии в размер до 585 млн. евро, съобщава БФБ-София.

Предназначението на кредитните линии е да осигурят достъп до допълнително финансиране на капиталовите и оперативните разходи на дружеството. Проектът за решение включва предоставяне на обезпечения по новия договор за кредит на обща стойност 879 232 638 евро.

Акционерите ще решават за рефинансиране на задълженията на дружеството, съгласно договора за кредитна линия в размер до 350 млн. евро, сключен на 17 януари 2006 г. между дружеството като заемополучател и група финансови институции като заемодатели, представлявани от "Ситибанк Интернешънъл Пи Ел Си", Великобритания.
 
Според условията на новия договор БТК ще вземе назаем до 400 млн. евро, с възможност за синдикирана кредитна линия за придобивания и капиталови разходи в размер на 125 млн. евро, а също и с опция за теглене на допълнителен заем от 60 млн. евро.

Сред точките от дневния ред на Общото събрание на акционерите е и гласуване за промени в органите на управление на БТК, а именно освобождаване Антон Николаев Андонов и Анна Миланова Ризова-Клег от длъжност като членове на надзорния съвет и избиране на тяхно място на Пиер Франсоа Жорж Мелингер, Росен Борисов Хаджиев, Левон Карекин Хампарцумян и Венислав Александров Йотов.

Решението на Общото събрание по горната точка от дневния ред е под условие, че НЕФ Телеком България ООД, София (NEF Telecom Bulgaria OOD, Sofia), дружество, контролирано от Ей Ай Джи Кепитъл Партнърс, Инк., САЩ (AIG Capital Partners, Inc., USA) (БидКо) придобие от Вива Венчърс Холдинг ГмбХ, Австрия (Viva Ventures Holding GmbH, Austria) не по-малко от 65% от акциите от капитала на дружеството.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието, или към 13 юли. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 11 юли.
 
До момента няма сключени сделки с книжата на дружеството. Търсене има при цена 10,8 лв., а предлагане – на 11 лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още