IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отварят допълнителни звена за спешна помощ в морските курорти

Филиали на спешното отделение на областната болница в Добрич ще бъдат разкрити в общинските болници в Каварна и Балчик и в Медицински център "Албена"

15:51 | 11.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отварят допълнителни звена за спешна помощ в морските курорти

В черноморските курорти започват да работят още 16 звена за спешна помощ, съобщиха от Министерство на здравеопазването (МЗ). Новите звена се откриват, за да се подобри достъпът до медицински услуги през активния летен туристически сезон и оказване на медицинска помощ по необходимост.

Звената са изнесени структури на спешните приемни отделения на болниците в Добрич, Варна и Бургас. С тяхното разкриване МЗ изпълнява ангажиментите си за осигуряване на спешна медицинска помощ в курортите за туристите - граждани на страните-членки на ЕС, уточниха от ведомството.

Изнесените структури на спешните отделения на областните болници в Добрич, Бургас и Варна ще бъдат базирани на територията на съществуващи към момента лечебни заведения.

Филиали на спешното отделение на областната болница в Добрич ще бъдат разкрити в общинските болници в Каварна и Балчик и в Медицински център "Албена". Варненската болница "Света Марина" договори обособяването на такива структури към спешния си портал в седем лечебни заведения в курортните комплекси (6 в "Златни пясъци" и 1 в "Св. Св. Константин и Елена"). Още шест спешни структури ще има в Бургаска област - в общинската болница в Поморие и в медицинските центрове в Поморие, Несебър, Созопол, П
риморско и Царево.

В хотелите на територията на съответните курорти ще бъдат поставени информационни табла за местата, където гражданите на ЕС могат да получат медицински услуги по необходимост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още