IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 400 хил. долара ще вложи "Елаците-Мед" в търсене на полезни изкопаеми

МС определи „Пътинженеринг“ ЕООД - Пловдив за концесионер на находището за добив на баластра „Елаците“, с площ близо 500 хил. кв. м

16:31 | 07.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Над 400 хил. долара ще вложи "Елаците-Мед" в търсене на полезни изкопаеми
Министерски съвет (МС) разреши на „Елаците-Мед“ АД да търси и проучва метални полезни изкопаеми – мед, злато и сребро, на площ от близо 15 кв. км в местността „Елаците-Пирона“ в Етрополска Стара планина. Срокът на разрешението е 3 години. Дружеството предвижда да вложи в проучването на полезни изкопаеми 426 хил. долара.

Сред другите решения на МС е определянето на „Пътинженеринг“ ЕООД - Пловдив за концесионер на находището за добив на баластра „Елаците“, с площ близо 500 хил. кв. м. Срокът на договора е 25 години, като минималната инвестиционна програма е в размер на 280 хил. лв. Очакваният средногодишен добив от кариерата е над 75 хил. куб. м фракции.

Правителството разреши също на „Геопроучване АВ“ ООД, правоприемник на „Геоинвест инженеринг“ АД, да продължи изпълнението на концесията за добив на варовици от находище „Големият кайряк“ в община Тунджа. Планираните инвестиции за периода на концесията са 474 хил. лв., а средногодишният добив на суровина е 70 хил. куб. м.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още