IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестбанк излиза на борсата в края на септември

Днес акционерите на банката гласуваха за увеличаване на капитала до 62 млн. лв., като всички акции ще бъдат записани от старите собственици

15:25 | 07.06.07 г.
Инвестбанк излиза на борсата в края на септември
Инвестбанк АД ще бъде листната на БФБ-София в края на септември или началото на октомври тази година, каза за Investor.bg изпълнителният директор на банката Владимир Владимиров.

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Инвестбанк е взето решение за увеличаване на капитала на трезора от 32,4 млн. лв. на 62 млн. лв., като всички акции ще бъдат записани от старите акционери, заяви още Владимиров.

В съобщението за свикване на ОСА, публикувано в Държавен вестник през май, беше записано, че акционерите ще решават за увеличаване на капитала на банката до 53,323 млн. лв. Тогава Владимиров коментира за Investor.bg, че очаква пазарната капитализация на банката да възлезе на 350-400 млн. лв.

Общото събрание на акционерите е овластило Управителния съвет да определи параметрите на емисията, като по думите на Владимиров поне 10 на сто от капитала на банката след увеличението ще бъде предложен на БФБ - София.

За шестмесечието на 2007 г. Инвестбанк очаква печалба от 5 млн. лв., а за цялата 2007 г. - печалба от 10 млн. лв. и активи над 1 млрд. лв.

За първото тримесечие на годината ТБ Инвестбанк обяви печалба в размер на 3,013 млн. лв. преди данъчно облагане, а след приспадане на данъчните задължения тя е 2,733 млн. лв. Печалбата за същия период на 2006 г. е в размер на 372 хил. лв. преди и 324 хил. лв. след данъци.

На БФБ-София Инвестбанк има две ипотечни облигационни емисии - едната е в размер на 2 млн. евро с падеж на 9 декември 2008 г., а другата е за 3 млн. евро с падеж на 31 март 2008 г.

Мажоритарен собственик на Инвестбанк е Феста холдинг с дял от 86,84%. Винком притежава 11,83%, а останалата част от капитала е собственост на физически лица. От своя страна Феста холдинг държи 92,3% от капитала на Винком.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още