IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 6 юни

08:19 | 06.06.07 г.
Преглед на печата за 6 юни
Столицата отпускала нецелесъобразни заеми
в. Сега

Столичният общински съвет е взимал нецелесъобразни решения за отпускане на заеми на общински фирми от приходите от приватизация. Сумите са давани в нарушение на закона. В резултат на това и на невъзможността на получателите да се издължат се е стигнало до висок процент на опростяване на заемите. Това е констатирал одит на Сметната палата за разходването на постъпленията от приватизация в периода 2002-2006 г.
За 4 години СОС е опростил заеми на стойност 2.1 млн. лв. Поради невъзможност на фирмите да върнат парите, заеми на стойност 3.4 млн. лв. са трансформирани в по-висок капитал на общината в тях. Просрочените към края на м.г. заеми на общинските дружества са на стойност 363 хил. лв.

До 40 лева ще са компенсациите за сушата
в. Дневник

Между 30 и 40 лв. се изчисляват разходите на зърнопроизводителите, чиито загуби от сушата се очаква да бъдат компенсирани изцяло от бюджета. Това показва докладът на Института по аграрна икономика, който в сряда ще бъде представен за обсъждане от консултативния съвет по зърното, където представителите на всички браншови организации по веригата зърно - брашно - хляб за пореден път ще гледат мерките за преодоляването на щетите от сушата.
"Изчисленията за разходите в отделните региони на страната се разминават, защото не навсякъде се прилагат еднакви агротехнически мероприятия. За по-голямо улеснение при изплащането на щетите ще предложим на фермерите единна сума и очакваме в сряда да стигнем до единно становище", обясни зам.-министърът на земеделието Светла Бъчварова.

"Бългериън пропъртис" строи първия мол във Видин
в. Дневник

Първият видински мол ще заработи до края на 2007 или началото на 2008 г. в бившата сграда на "Памукотекс" в центъра на града, съобщи кметът на Видин Иван Ценов. Разгънатата търговска площ на първия видински мол е 6 хил. кв. метра. В сградата ще има сутерен, партер и два етажа. Около 60 ще бъдат търговските обекти, като освен тях в сградата ще има заведения за хранене, зони за отдих и детски кът.
"Наемателите ще бъдат основно от София, включително и представители на чуждестранни компании, каквато е практиката с всички молове в България", обясни Милен Панталеев, представител на инвеститора "Бългериън пропъртис" ЕООД. Във Видин намерихме стабилна администрация в лицето на кмета д-р Иван Ценов, с която може да се говори на нормален език за бизнес, заявиха от компанията. Инвестицията надхвърля 6 млн. лв., като в мола ще работят около 200 души.

Хаос с картите на “Биохим”
в. Стандарт

Притежателите на карти, издадени от HVB Биохим, луднаха заради необявена смяна на пластинките, алармираха вчера граждани. Банкоматите масово гълтат картите на банката, без да има известна причина за това, оплакаха се потърпевши на редакционните телефони. Процедурата на банката е доста тромава - след като пластинката се извади от банкомата, се прави протокол. След това тя се връща на издателя и едва оттам собственикът може да си я получи обратно.
Телефонът, изписан на картата за справка, пък се оказва невалиден и така хората не могат да разберат какво се случва. От банката също не са наясно.

Почина хотелският магнат Иван Зографски
в. Новинар

Милионерът Иван Зографски си отиде на 97-годишна възраст, потвърдиха от пресслужбата на столичния хотел "Кемпински-Зографски", който е негова собственост. В най-скоро време семейството на бизнесмена ще даде официални изявления във връзка с кончината му, заявиха още от там. Тъжното събитие вероятно е съобщено първо от немската преса - берлинският хотел "Панорама" също е в списъка на имотите на Зографски.
Състоянието на Иван Зографски се изчислява на повече от 100 млн. лева. Той е известен като притежател на недвижима собственост в Германия и Испания. Само бившият японски хотел в София и прилежащата към него земя по пазарни оценки струват над 50 млн.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още