IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НЕК има 45 млн. лв. дълг към АЕЦ Козлодуй от закупен ток

Ако НЕК забави и следващото плащане на получената от централата електроенергия, което трябва да постъпи на 11 юни, дългът ще достигне 60 милиона лева

15:05 | 05.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
НЕК има 45 млн. лв. дълг към АЕЦ Козлодуй от закупен ток
Националната електрическа компания (НЕК) е натрупала 45 млн. лева дълг към АЕЦ "Козлодуй" за изтеклия месец и половина. Това съобщи пред журналисти днес изпълнителният директор на централата Иван Генов, цитиран от БТА. Става дума за ток, който АЕЦ "Козлодуй" е произвела и е продала на НЕК.

Ако НЕК забави и следващото плащане на получената от централата електроенергия, което трябва да постъпи на 11 юни, дългът ще достигне 60 милиона лева, уточни Генов. По думите му това пречи на работата на централата и на ремонтната програма.

Иван Генов припомни още, че АЕЦ "Козлодуй" е поискала от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) 24-процентно увеличение на цената на произвежданата електроенергия, което да покрие нейната себестойност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още