IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 5 юни

07:52 | 05.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 5 юни

Три министерства ще борят кражбите по железницата

в. Новинар

Три министерства ще се борят със зачестилите кражби по железницата, съобщи министърът на транспорта Петър Мутафчиев след среща с германския си колега от провинция Северен Рейн-Вестфалия Оливер Витке. Пакет от мерки за справяне с набезите по жп линиите и гарите ще се разработи от Министерствата на транспорта, на вътрешните работи и на финансите. Общо 7000 километра е разгърнатата железопътна инфраструктура в страната. Това създава сериозни трудности за цялостното й опазване, коментира Мутафчиев.

Околовръстното ще стане като "влакче на ужасите"

в. Дневник

Спускане в тунели и изкачване по естакади очакват шофьорите в две от най-натоварените отсечки на Околовръстния път на София. Разширението на пътя ще е под и над земята само да се избегне мъчителната и скъпа процедура по отчуждаването на терени, заради които строителните дейности се бавят. Най-новият проект за Южната дъга беше лансиран при обсъждането на част от бъдещото трасе в Общинския експертен съвет по устройство на територията.
Плановете за нови съоръжения обхващат участъка от бул. "България" до жп линията с Перник в посока кв. "Овча купел", който е с дължина 12 км, както и трикилометровата отсечка от бул. "Климент Охридски" до бул. "Александър Малинов" в посока кв. "Младост".

Парите на ЕС за сушата ще дойдат от нашия бюджет

в. Сега

Броени дни след като министър Нихат Кабил обеща на фермерите, че частично изгорелите от сушата посеви ще се обезщетяват с пари от Евросъюза и само напълно изгорялата реколта ще се плати от нашия бюджет, проверка на "Сега" показа, че европомощ на практика изобщо няма да дойде. Причината е, че компенсации за частично засегнати посеви се изплащат по еврорегламент 1857/2006, който противно на обявеното не предполага плащане на пари от общността, а показва условията, при които ЕК би позволила на страната ни сама да обезщети стопаните за сметка на националния си бюджет.

Русенският НАП готви списък с потенциални измамници

в. Сега

Регистър с потенциални измамници готвят данъчните в Русе. В него ще влязат с трите си имена и ЕГН всички, които са били нелоялни към данъчно-осигурителната система, съобщиха вчера от пресслужбата на данъчните в дунавския град. В готвения регистър ще влязат управителите и пълномощниците на всички фирми и други данъчно задължени субекти, които са участвали в измами.

"Дънди" може да изнесе производството извън България

в. Дневник

"Дънди прешъс металс" може да изнесе производството на крайни метали в друга концесионна площ на компанията извън България, заяви генералният директор на канадската компания за България Лорънс Марсланд. Това ще стане, ако кабинетът продължава да спъва операциите на "Дънди" в страната. В края на миналата седмица ръководството на българското представителство на канадската компания - "Челопеч майнинг", представи пред кметовете и общинските съветници на селата Челопеч, Чавдар и Карлиево отчет за действията на компанията до този момент, както и плановете си за бъдещото разработване на мината и производствената дейност, в случай че Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде необходимите разрешения.  

Плаващ панаир пусна котва във Варна

в. Стандарт

Плажни чанти и аксесоари по 500 долара, миниголф с 35 дупки, рахат локум, оригинални наргилета и медни съдове, ковани на ръка. Това бяха част от експонатите на първото плаващо изложение, което се откри вчера на Морска гара - Варна. Сто турски фирми наредиха 75 щанда на борда на лайнера "Самсун". Корабът е с дължина 127 м и е ремонтиран специално за панаира за 10 млн. долара. Цената на квадратен метър изложбена площ е 1500 евро. 60% от разходите на фирмите изложителки са поети от Министерството на външната търговия на Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:41 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още