IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

След маргарина, спира производството и на олио „Калиакра“ в Добрич

"Калиакра" АД може да спре производството на олио на 10 юли

18:09 | 04.06.07 г.
След маргарина, спира производството и на олио „Калиакра“ в Добрич

Има предложение заводът за производство на олио "Калиакра" в Добрич да преустанови производството си от 10 юли, каза регионалният координатор на КНСБ в Добрич Гинка Василева, цитирана от БТА.

Това намерение на собствениците на „Калиакра“ АД - базираната в САЩ компания Bunge Limited, е съобщил днес изпълнителният директор на завода Цветан Илиев пред представители на работниците и служителите.

Василева предполага, че тогава ще започнат преговорите по спиране на производството, защото за 10 юли е насрочена световна среща на персонала на Bunge Limited.

В завода в Добрич работят около 210 души. Малка част от тях ще продължат да обслужват складовата база, която Bunge Limited ще ползва за търговията си със зърно.

Три причини мотивират спирането на производството на олио в Добрич, уточни Василева. Посочват се недобрите финансови резултати на "Калиакра" АД за последните три години. Същевременно са необходими големи инвестиции, за да отговори предприятието на екологичните норми на ЕС. Третата причина е стесненият пазар в България.

В края на март друга международна компания - Unilever, обяви, че прехвърля българското производство на маргарин „Калиакра” от завода в Добрич в Румъния. Като причина за това решение от компания изтъкнаха програмата си за съсредоточаване на производствената дейност в избрани стратегически обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още