IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Крайна дата за търговия с правата на ХЕС и аукцион за Еврохолд България

Във вторник ще се проведе открит аукцион за продажбата на общо 2 950 905 права на Еврохолд България АД

07:50 | 04.06.07 г.
Крайна дата за търговия с правата на ХЕС и аукцион за Еврохолд България
Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Корадо-България АД, Асеновград БТ АД и Плевен-Булгартабак АД, в резултат на които приобретателят има право на глас в предстоящите Общи събрания на акционерите (ОСА) на посочените дружества.
 
Утре, 5 юни, е крайната дата за търговия с правата на Хидравлични елементи и системи. ХЕС възнамерява да увеличи капитала си от 2 619 830 на 3 039 003 лв. чрез издаване на 419 173 броя акции с номинална стойност 1 лв. и емисионна стойност 19,75 лв. За целта бяха издадени 2 619 830 броя права.

Също във вторник ще се проведе открит аукцион за продажбата на общо 2 950 905 права на Еврохолд България АД, срещу които не са записани акции в увеличението на капитала на дружеството от 50 млн. лв. на 62,5 млн. лв. чрез издаване на 12,5 млн. акции с емисионна стойност 3,35 лв. за акция. Издадени бяха 50 млн. права, като съотношението между издадените права и записаните акции е 4/1.

Борсовият код е на правата е R1EUBG, като въвеждането на оферти "купува" започва в 9:00 и продължава до 12:59:59 ч. В 13:00:00 предложените за продажба 2,95 млн. права се продават автоматично и удовлетворяват в низходящ ред натрупаните оферти "купува". Минималната цена на открития аукцион ще може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php, включително и в последните минути на търга, когато се въвеждат основните оферти "купува".
 
Вторник продължава с две Общи събрания на акционерите – това на Развитие Индустрия Холдинг и на Рекорд АД. Акционерите на холдинга ще гласуват за проект за решение дивидент за миналата година да не се разпределя, а тези на Рекорд АД ще решават за разпределяне на финансовия резултат за 2006 г.
 
Желаещите да участват в предстоящите общи събрания на акционерите на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ, Синергон Холдинг, Дупница БТ АД, ИММИ АД и Солид Инвест ще могат да направят това, ако закупят акции от съответните дружества отново до вторник.
 
Акционерите на Синергон Холдинг ще гласуват за промени в Устава на дружеството, които да предоставят възможност на УС в продължение на 5 години да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 100 000 000 лв. Освен това ОСА ще взема решение относно проект за разпределяне на 10% от печалбата под формата на дивидент, за покупка на недвижим имот - терен в София за 22,3 млн. лв., както и за сключване на договор за заем в размер на 10 млн. лв.
 
В сряда пък е последната дата за придобиване на акции от Метизи, Златен Лев Холдинг, Холдинг Нов Век, Хасково-Табак, Крепежни Изделия, Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ, ИнтерСтандартс АД, Интерхотел Велико Търново АД, Захарни заводи, Стройинвест Холдинг, Елма АД, Северкооп Гъмза Холдинг и Свилоза.
 
ОСА на Метизи ще решава за увеличаване на капитала на дружеството със собствени средства от 500 137 лв. на 7 502 055 лв. чрез издаване на 7 001 918 броя обикновени, поименни безналични акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв.
 
Акционерите на Златен лев Холдинг ще гласуват дали да променят устава на холдинга, така че Управителният съвет да бъде овластен в продължение на 5 години да увеличава капитала на дружеството чрез издаване на нови акции до 10 000 000 лева. Друга точка от дневния ред предвижда изплащане на дивидент в размер на 0,1 лв. на акция.
 
От своя страна, притежателите на акции от капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ ще гласуват за разпределяне на брутен дивидент от 0,18 лв. на акция, а тези на Захарни заводи ще решават за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК, а именно сключване на рамков договор за доставка на зърно между Захарни заводи АД-Горна Оряховица и Захар инвест АД.
 
За разпределяне на 0,53 лв. брутен дивидент на акция ще гласуват акционерите на Стройинвест Холдинг на предстоящото ОСА на 22 юни, а тези на Елма АД-Троян ще обсъдят програмата за развитие на компанията за 2007 г.
 
В четвъртък, 7 юни, е последната дата за сключване на сделки с акциите на Ловеч-турс, Холдинг Център АД, Мел Инвест Холдинг АД, Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, Свинекомплекс Николово, Гоце Делчев БТ и Месокомбинат Бургас АД, в резултат на които приобретателят ще има възможност да участва в предстоящите ОСА горепосочените публични дружества.
 
Сред точките в дневния ред на Фонд за недвижими имоти България е проект за решение за разпределяне на брутен дивидент на една акция от 0.007 лв.
 
През последния ден от работната седмица ще се проведе ОСА на КММ-68 АД и на Ком Холдинг АД, а освен това на 8 юни е последната дата за сключване на сделки с акциите на общо 9 дружества, в резултат на които закупилите акции ще имат възможност да участват в Общите събрания на акционерите. Това са София БТ, Випом, Екофилтър, Шумен Табак АД, Витапорт Славяново, Компания за технологии и иновации Съединение АД, Свиневъдство Стамболово и София Хотел Балкан АД. 

Акционерите на София БТ ще решават за разпределяне на 970 948 лв. от печалбата на дружеството за 2006 г. под формата на дивидент или 0,7978 лв. на акция, а тези на КТИ Съединение ще гласуват за дивидент от 0,0048 лв. на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още