IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови членове на управителния съвет на UNIQA България

Пол Мориц e новият председател на Управителния съвет на на дъщерното дружество на UNIQA в България, а Алфред Лугщайн поема поста член на управителния съвет и изпълнителен търговски директор

14:50 | 01.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Нови членове на управителния съвет на UNIQA България
Пол Мориц e новият председател на Управителния съвет на на дъщерното дружество на UNIQA в България, а Алфред Лугщайн поема поста член на управителния съвет и изпълнителен търговски директор. Заедно с Николай Генчев, член на Управителния съвет и изпълнителен финансов директор, те ще образуват новия мениджърски екип, съобщиха от дружеството.

Навлизането на UNIQA Group Aвстрия в България започна още през юли 2005 г. чрез придобиването на 20% от акционерния капитал на застрахователно дружество Витоша. През март 2007 г. UNIQA увеличи дела си от 20% на 51% и същевременно – в съответствие с единната стратегия за търговската марка на UNIQA в Източна и Югоизточна Европа, беше променено името на компанията от Витоша на UNIQA. Като следствие от процеса на придобиване на мажоритарния пакет от страна на UNIQA се стигна и до промени в структурата на управление.

Отсега нататък Пол Мориц, Алфред Лугщайн и Николай Генчев ще ръководят дейността на дружеството. Йордан Генчев и Елена Караджинова напускат Управителния съвет по взаимно съгласие. Членове на Управителния съвет на Застрахователна компания „УНИКА Живот” АД остават Георги Георгиев и Надежда Вънтова.

Пол Мориц е в застрахователния бранш от 1981 г., а от 1988 г. работи в групата UNIQА, където ръководи корпоративния отдел “Индустрия и едра промишленост”. Освен професионалната си дейност в рамките на групата UNIQA Мориц е и заместник-председател на секцията “Индустрия общо застраховане” в Австрийския съюз на застрахователните дружества и представител на International Machinery Insurance Association.
 
Алфред Лугщайн работи в застрахователната сфера от 1979 г., а от 1992 г. заема различни ръководни позиции в групата UNIQA.

ЗК “Уника” АД, както и ЗК “Уника Живот” АД, са учредени като частни дружества през 1992 г. под името Витоша. Заедно двете дружества имат предварителни данни премиен приход от 82,2 милиона лева (42 млн. евро) през 2006 г., или ръст от 28,6% на годишна база.
Портфолиото на UNIQA в България е доминирано от автозастраховането.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:13 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още