IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат 11 юни да е неработен ден за софиянци заради Буш

Процедурите по осигуряване сигурността на гост от такъв ранг ще ангажират Столична община със съответни мерки по ограничаване на движението

16:24 | 30.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат 11 юни да е неработен ден за софиянци заради Буш

Кметът на София Бойко Борисов изпрати писмо до министър-председателя Сергей Станишев, в което предлага на Министерски съвет 11 юни т.г. да бъде обявен за почивен ден за София във връзка с посещението на американския президент Джордж Буш.

Процедурите по осигуряване сигурността на гост от такъв ранг ще ангажират Столична община със съответни мерки по ограничаване на движението на автомобили и пешеходци, както и с промяна, респективно отмяна на маршрутите на градския транспорт в по-голямата част от центъра на София, аргументира се кметът Борисов.

Неизбежното затваряне на централната градска част ще създаде проблеми и дискомфорт не само за живеещите във въпросните зони, а и за работещите там, допълва той.

За да не се нарушава нормалният ритъм на града, Борисов предлага на членовете на Министерски съвет да приемат решение за обявяване на 11 юни – понеделник, за почивен ден за столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още