IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Цените на производител леко забавят ръста си до 7,5 на сто на годишна база

Цените на производителите и разпределителите на електроенергия, газ и вода през април намаляват спрямо март с 0,7 на сто

15:11 | 30.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Цените на производител леко забавят ръста си до 7,5 на сто на годишна база
Общият индекс на цените на производител в промишлеността се повишава с 1,9 на сто през април спрямо март, показват данни на Националния статистически институт. Спрямо април 2006 година индексът на цените на производител отбелязва ръст от 7,5 на сто при увеличение от 7,6 на сто през март.

На месечна база индексът на цените на производител в добивната промишленост нараства с 1,5 на сто, а на годишна се увеличава с 16,7 на сто.

В преработващата промишленост индексът на цените на производител се повишава с 2,5 на сто през април спрямо март. Спрямо април 2006 година индексът се увеличава с 5,6 на сто.

Цените на производителите и разпределителите на електроенергия, газ и вода през април намаляват спрямо март с 0,7 на сто, а спрямо година по-рано се увеличават с 12,7 на сто.

На годишна база индексът на цените на производителите на хранителни продукти и напитки нараства със 9,2 на сто, а на месечна отбелязва ръст от 0,4%.

Индексът на цените на производителите на тютюневи изделия се понижава с 0,4 на сто на месечна база, а на годишна намалява с 0,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още