IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каолин АД спечели дело за 2 млн. лв. срещу Агенцията за приватизация

Делото е по повод внесен от дружеството депозит във връзка с участие в приватизацията на Параходство БРП

18:14 | 29.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Каолин АД спечели дело за 2 млн. лв. срещу Агенцията за приватизация

Върховният административен съд окончателно отменя решение на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация, с което се отказва връщането на внесен от Каолин АД депозит в размер на 2 млн. лв., по повод участието му в приватизационната процедура за продажба на 70% от капитала на Параходство БРП. Това гласи съобщение в бюлетина на Българска фондова борса – София.

ВАС е върнал преписката по делото за ново произнасяне от страна на изпълнителния директор на АП със задължителни указания относно връщането на депозита поради липса на виновно поведение на Каолин АД.

Тъй като постановеното решение не подлежи на обжалване, до края на месец май 2007 г. Каолин АД ще предприеме необходимите административни процедури по възстановяването на депозита, се казва още в съобщението.

Книжата на Каолин АД днес отчетоха лек спад от 0,35% до 14,16 лв. при изтъргувани 7 830 лота. Акциите на дружеството се търгуват на БФБ-София от 21 май тази година. През април Каолин осъществи първично публично предлагане (IPO), набирайки 61,84 млн. лв. от 4,58 млн. акции с емисионна цена 13,50 лв.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още