IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има официални предложения за приватизация на Булгартабак?

Кандидат-купувачи са българска компания и външен банков консорциум, твърди председателят на КНСБ Ж. Христов

14:42 | 29.05.07 г.
Има официални предложения за приватизация на Булгартабак?

Кандидати за приватизацията на Булгартабак са отправили официални предложения до изпълнителната власт, съобщи пред журналисти председателят на КНСБ Желязко Христов, цитиран от БТА.

Кандидат-купувачи са българска компания и външен банков консорциум, като по думите на Христов вече е била направена процедура за проверка на произхода на капитала. Христов заяви още, че е нужна незабавна приватизация на Булгартабак. 

От Министерство на икономиката и енергетиката обаче заявиха за Investor.bg, че не знаят нищо по въпроса и „само Желязко Христов може да каже кои са тези компании“.    

От Булгартабак не бяха открити за коментар.  

В началото на май изпълнителният директор на Булгартабак Христо Лачев заяви пред журналисти, че за да бъде конкурентно тютюнопроизводството в България, същото трябва или бързо да се приватизира, или бързо да се концентрира, като концентрацията на фабриките трябва да стане в Благоевград-БТ.

В отделна пресконференция Лачев заяви, че шефът на следствието Ангел Александров стои зад негативните публикации в медиите за него и холдинга.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още