IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на Икономедиа да прехвърли 50% от Метрополис 2007

Целта на страните по сделката е да постигнат стратегическо сътрудничество за предлагане на информация под формата на регионални онлайн издания

14:20 | 29.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на Икономедиа да прехвърли 50% от Метрополис 2007
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е разрешила придобиване на 50 процента от акциите на "Метрополис 2007" ЕАД-София от страна на "Метрополис Паблишинг С.А.", Гърция, съобщиха от КЗК.

Едноличен собственик на Метрополис 2007 е "Икономедиа" АД. Метрополис Паблишинг издава ежедневни и седмични вестници, списания и специализирана преса. Компанията няма да оперира с други дружества на територията на България, поясняват от КЗК.

Целта на страните по сделката е да постигнат стратегическо сътрудничество за предлагане на информация под формата на регионални онлайн издания.

Комисията е установила, че пазарният дял на Метрополис 2007, както и тези на интернет сайтовете от групата Икономедиа, са под установения праг за господстващо положение и затова КЗК счита, че планираното прехвърляне на акции няма да доведе до ограничаване на конкуренцията на разглеждания пазар.

По данни на АПИС предмет на дейност на Метрополис 2007 е издаване на периодични и непериодични издания, извършване на рекламна, маркетингова, транспортна и преводаческа дейност и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още