IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общи събрания през седмицата, очакват се консолидираните отчети

В петък акционерите на Индустриален капитал холдинг ще гласуват за четирикратно увеличение на капитала до 7,78 млн. лв.

07:46 | 28.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Общи събрания през седмицата, очакват се консолидираните отчети
За тази седмица са насрочени няколко Общи събрания на акционерите, които се очаква да привлекат вниманието на инвеститорите. Също така се очаква до 31 май (сряда) да бъдат публикувани консолидираните отчети за първото тримесечие на компаниите, които не са предали такива до момента.
Днес ще бъде проведено Общото събрание на Монбат АД, на което акционерите ще решават за разпределяне на финансовия резултат на дружеството за 2006 г. Предвижда се печалбата за миналата година (с неконсолидирана стойност от 7,603 млн. лв.) да бъде отнесена във фонд "Резервен" и да не бъде разпределян дивидент. Ще бъде гласувана още промяна в адреса на управление, като ще бъде представена програмата за общуване с инвеститорите на директора за връзки с инвеститорите.
 
За вторник (29 май) са насрочени Общите събрания на акционерите на Деспред и ИД Капман Капитал, на които ще се гласува за разпределяне на финансови резултати. На 30 май (четвъртък) за разпределение на миналогодишната печалба в резервния фонд ще гласуват акционерите на Северкооп Гъмза холдинг, а на Общото събрание на Пещоремонт ще се гласува за отписване на дружеството от публичния регистър.

Също във вторник ще се състои ОСА на Топливо АД, на което ще бъдат гласувани решения за промени в органите на управление, за неразпределяне на балансовата печалба за 2006 г. в размер на 7 088 662 лв. и за извършване на няколко сделки по чл. 114 от ЗППЦК. Те предвиждат покупки на газ пропан-бутан от „Газ България“ ЕООД, на въглища и строителни материали от „Топливо Сърбия“ и „Топливо Beijing“.
 
В петък (1 юни) ще се проведат Общите събрания на Индустриален капитал холдинг и Руен Холдинг. Акционерите на Индустриален капитал холдинг ще гласуват за четирикратно увеличение на капитала от 1,94 млн. лв. на 7,78 млн. лв. със собствени средства на дружеството.
 
За 2 май (събота) са насрочени Общите събрания на Дуропак-Тракия Папир и КРЗ Одесос. На събранието на Дуропак-Тракия Папир ще се гласува за отписване на дружеството от публичния регистър.
 
В понеделник (28 май) е последната дата за търговия с правата от увеличението на капитала на Еврохолд България. Аукционът за неизползваните права е насрочен за 5 юни. Холдингът планира да увеличи капитала си от 50 млн. лв. на 62,5 млн. лв.
 
На 30 май пък стартира търговията с правата от първоначалното увеличение на капитала на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ от 500 хил. на 650 хил. лв. Правата ще се търгуват до 12 юни, а крайната дата за записване на акции е 6 юли.
 
Учредители на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти са ДФ Стандарт инвестмънт високодоходен фонд, управляван от УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, с 30% от капитала, Ареа ООД и Джулай ЕООД с дялови участия от по 35%. Сред конкретните инвестиционни намерения на дружеството е изграждането на търговски комплекс от заведения, офиси и жилища в столичния квартал „Студентски град“.
 
На 30 май е последната дата за сключване на сделки с акции на Спарки Елтос, даващи право на глас в Общото събрание на акционерите, насрочено за 15 юни тази година. На него ще се гласува за седемкратно увеличение на капитала със собствени средства до 14 млн. лв.
 
Събота (2 май) е последният ден, в който ще могат да се сключат сделки с акции на БТК и Благоевград БТ, даващи право на глас в Общите събрания на двете дружества, които ще се проведат на 19 юни.
 
Акционерите на БТК ще гласуват за финансиране на БТК Мобайл ЕООД с 240 млн. лв. чрез парични вноски в капитала на дружеството и за разпределяне на брутен дивидент от 0,55 лв. на акция. На Общото събрание на Благоевград БТ ще се гласува за разпределяне на дивидент от 0,88 лв. на акция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още