IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Минималната сума за дневна издръжка на чужденец у нас става 50 евро

Предлаганите изменения на правилника за прилагане на Закона за чужденците в България имат за цел доразвиването и привеждането в съответствие на разпоредбите му с последните изменения и допълнения на закона

17:57 | 23.05.07 г.
Минималната сума за дневна издръжка на чужденец у нас става 50 евро
С постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на правилника за прилагане на Закона за чужденците в България, приет с Постановление 87 на МС от 2000 г., правителството промени размера на минималните лични финансови средства за всекидневна издръжка на чужденец в страната, като от 50 лв. те стават 50 евро. Това съобщи правителствената информационна служба.

Изменението и допълнението на правилника за прилагане на закона е свързано с необходимостта от транспонирането в българското законодателство на европейски директиви: за помощ в случаите на транзит за целите на извеждане извън територията на страната по въздух; относно статута на дългосрочно пребиваващи граждани от трети страни; за правото на събиране на семейството; за взаимното признаване на решения за експулсиране на граждани на трети страни.

Предлаганите изменения на правилника за прилагане на Закона за чужденците в България имат за цел доразвиването и привеждането в съответствие на разпоредбите му с последните изменения и допълнения на закона.

След направените препоръки, изменения и допълнения вносителят ще подготви окончателния текст на постановлението, допълват от пресслужбата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:58 | 25.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още