IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Райфайзенбанк с кредитна линия за 10 млн. евро от ЕБВР

Средствата ще бъдат използвани за финансирането на проекти на фермери и предприемачи в частния сектор, разположени в селски региони на страната

14:32 | 23.05.07 г.
Райфайзенбанк с кредитна линия за 10 млн. евро от ЕБВР
Райфайзенбанк (България) ЕАД подписа нова кредитна линия, в размер на 10 млн. евро, с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от Райфайзенбанк.

Средствата ще бъдат използвани за финансирането на проекти на фермери и предприемачи в частния сектор, разположени в селски региони на страната. Кредитната линия се предоставя в рамките на Финансовия инструмент на ЕС/ЕБВР за малки и средни предприятия (МСП).

Кредитополучатели могат да бъдат фермери, малки и средни предприятия, фирми, кооперации, еднолични собственици и други юридически лица, опериращи в селски региони в България. От кредитната линия могат да се възползват нови клиенти на банката, с не повече от 100 души персонал, с мажоритарен частен капитал и контрол, годишен оборот до 7 млн евро и активи до 5 млн евро.

Финансовият инструмент на ЕС/ЕБВР за МСП – обща програма на Европейската Комисия и ЕБВР, подпомага развитието и растежа на предприемачите като улеснява техния достъп до финансиране. По тази регионална програма, обхващаща 11 страни, досега ЕБВР е ангажирала 1,091 млрд. евро, заедно с 145,8 млн. евро грантово финансиране и техническа помощ от ЕК от създаването на инструмента през 1999.

Към 1 януари 2007 г. Европейската банка за възстановяване и развитие е реализирала 105 проекта в България за над 1,4 млрд. евро, като това допринася за генерирането на допълнителни 4 млрд. евро инвестиции от други източници. Общо 80% от средствата са предназначени за частния сектор.

Кредитната линия е петата, която ЕБВР отпуска на групата на Райфайзен в България. Досега ЕБВР е финансирала Райфайзен главно за кредитиране на малки и средни предприятия, на проекти за енергийна ефективност в дома, в индустрията и кредити за проекти по възобновяеми енергийни източници.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още