IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Специализирани бизнес системи планира да набере близо 2,3 млн. лв.

Емисията, която дружеството ще предложи, е в размер на 33 620 броя акции с номинална стойност от 50 лв. и емисионна стойност от 68 лв.

11:51 | 23.05.07 г.
Специализирани бизнес системи планира да набере близо 2,3 млн. лв.
Комисията по финансов надзор (КФН) е потвърдила проспект за първично публично предлагане на акции, издадени от Специализирани бизнес системи АД-София (СБЗ), съобщава надзорната институция.

Емисията, която дружеството ще предложи, е в размер на 33 620 броя акции с номинална стойност от 50 лв. и емисионна стойност от 68 лв. Така, ако предлагането бъде успешно дружеството ще набере 2 286 160 лв. Според АПИС в момента основния капитал на СБЗ е разпределен в 66 380 акции с номинална стойност 50 лв., съответно предложените акции ще представляват 33% от капитала ако емисията бъде изпълнена успешно.

Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

СБЗ има едностепенна система на управление. Членове на СД са Кирил Желязков – изпълнителен директор и председател на СД, Борислав Братанов – член на СД и Чавдар Тодоров - член на СД.

Основни акционери в дружеството са СБС - Специализирани бизнес системи АД с 37,99% от капитала, Кирил Желязков с 31,08%, Антоанета Желязкова с 16,83% и Борислав Братанов със 7,58% от капитала на дружеството.

В интервю за Investor.bg Кирил Желязков заяви, че планираната емисия за увеличение на капитала от 3,3 млн. лв.  на 5 млн. лв. е достатъчно малка и по-скоро "сондираща".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още