IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гергов се оттегли от оперативното ръководство на Пловдивския панаир

09:07 | 23.05.07 г.
Гергов се оттегли от оперативното ръководство на Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов се оттегли от оперативното ръководство на Международния панаир вчера, съобщиха от изложбеното градче. На неговия стол сяда Иван Соколов, секретар на “Сдружение за Пловдив”. Той поема поста с пълномощно от Георги Гергов и ще бъде негов представител в управлението на дружеството до Общото събрание на акционерите, предвидено през септември.

Георги Гергов остава акционер в Международния панаир. Чрез фирмата с общинско участие “Пълдин туринвест” той е съсобственик в дружеството с дял от 49 на сто от капитала.

Кандидатурата на Иван Соколов бе обсъждана дълго и внимателно. Мисля, че е подходяща фигура, която да представлява Панаира, коментира рокадата Георги Гергов.

Бизнесменът бе категоричен, че не се оттегля от дружеството и че ще продължи да работи по инвестиционната програма на Панаира. Около 100 млн. евро ще бъдат вложени през следващите 5 години в реконструкцията и модернизацията на изложбеното градче, за да се утвърди като лидер в Югоизточна Европа.

Двете прокуристки на Международния панаир – Веска Пищялова и Паулина Търновалийска запазват постовете си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още