IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правата на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти ще се търгуват от 30 май

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти планира да увеличи капитала си до 650 хил. лв. чрез издаване на 150 000 нови акции

13:07 | 22.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Правата на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти ще се търгуват от 30 май
Емисията права от първоначалното увеличение на капитала на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ – Варна ще се търгува на "Първичен пазар" от 30 май 2007 година, съобщава БФБ–София.

Борсовият код на емисията е R1HBGF, а времевият интервал за провеждане на аукциона е в периода от 09:30 ч. до 11:00 ч. Правата ще се търгуват до 12 юни.

Вторичната търговия с правата ще се проведе от 30 май до 12 юни на "Неофициален пазар", като борсовият код на емисията ще е R2HBG.

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти планира да увеличи капитала си със 150 хил. лв. до 650 хил. лв. чрез издаване на 150 000 нови акции. Всяко право дава възможност за записване на една акция с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Начална дата за записване на акциите е 30 май, а крайната – 6 юли 2007 г.

Увеличението на капитала се обслужва от ИП Загора Финакорп, а банката, в която следва да бъде открита набирателна сметка, е Райфайзенбанк (България).

Учредители на Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти са ДФ Стандарт инвестмънт високодоходен фонд, управляван от УД Стандарт Асет Мениджмънт АД, с 30% от капитала, Ареа ООД и Джулай ЕООД с дялови участия от по 35%.

Сред конкретните инвестиционни намерения на дружеството е изграждането на търговски комплекс от заведения, офиси и жилища в столичния квартал „Студентски град“.

Свързани компании:

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ - Варна(HBGF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още