IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каолин АД получи разрешение да придобие украинска мина за кварцов пясък

Оборотът с акции на дружеството в първия му ден на борсата достигна 16,5 млн. лв., или близо 70% от общия оборот на БФБ-София

13:21 | 21.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Каолин АД получи разрешение да придобие украинска мина за кварцов пясък

Антимонополната комисия на Украйна е дала разрешение на Каолин АД да придобие над 50% от украинската открита мина за добив на кварцов пясък Папернянски, съобщава Ukrainian News.

От днес на БФБ-София стартира търговията с акциите на Каолин АД. Дружеството осъществи през април първично публично предлагане (IPO), набирайки 61,84 млн. лв. от 4,58 млн. акции с емисионна цена 13,50 лв.

По време на днешната редовна борсова сесия бяха изтъргувани 1,2 млн. акции на компанията на средна цена от 13,77 лв. за брой. Общият оборот по позицията бе в размер на 16,5 млн. лв., или близо 70% от оборота на БФБ-София днес.

Близо 600 хил. акции на дружеството бяха прехвърлени на цена, по-ниска от текущите оферти купува/продава, а именно на 13,50 лв. за брой. През април от мажоритарния акционер в дружеството – Алфа Финанс Холдинг, съобщиха за Investor.bg, че ще предложат за продажба допълнителни 1 млн. акции на Каолин АД на цената, постигната на IPO-то.

Нетната неконсолидирана печалба на Каолин АД за първото тримесечие на годината отбеляза ръст от 4,2 пъти до 5,464 млн. лв.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още