IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ХД Пътища АД сменя името си на Холдинг Пътища АД

На събранието ще се гласува и за разпределение на финансовия резултат за 2006 г.

12:05 | 18.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
ХД Пътища АД сменя името си на Холдинг Пътища АД
ХД Пътища АД свиква Общо събрание на акционерите на 2 юли тази година, на което ще се гласува за промяна в наименованието на дружеството на Холдинг пътища АД, съобщи Българска фондова борса – София.

На събранието ще се гласува и за разпределение на финансовия резултат за 2006 г. Проектът за решение предвижда миналогодишната загуба от 455 хил. лв. да бъде покрита частично до размера на неразпределената печалба за минали години, която възлиза на 69 хил. лв.

Акционерите на холдинга ще гласуват и за сключване на сделки с дъщерни дружества. Предвижда се между холдинга и всяко едно от неговите дъщерни дружества да могат да бъдат сключвани сделки на стойност до 30 млн. евро, извършвани при осъществяване на обичайната търговска дейност на дружеството, включително при сключване на договори за банкови кредити и предоставяне на обезпечения, по смисъла на Закона за публично предлагане на ценни книжа.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 18 юли. Последната дата за сключване на сделки с акции на ХД Пътища, давщи право на глас в Общото събрание, е 14 юни.

От началото на днешната търговска сесия акциите на холдинговото дружество бележат ръст от 1,4% до 8 374 лв. при изтъргувани 5 лота.

Свързани компании:

Холдинг Пътища АД /в несъстоятелност/(6H2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още