IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един търг за продажба на Гоце Делчев БТ на 22 май

Минималната емисионна цена, на която ще бъде предложен мажоритарният пакет акции на Гоце Делчев БТ, е 2,25 млн. лв.

17:22 | 17.05.07 г.
Още един търг за продажба на Гоце Делчев БТ на 22 май
На 22 май ще бъде проведен следващия смесен закрит аукцион на БФБ-София за продажбата на притежавания от Булгартабак Холдинг мажоритарен дял в Гоце Делчев БТ, съобщиха от холдинговото дружество.

Предишната дата на аукциона за продажбата на 753 062 акции, представляващи 78,27 на сто от капитала на Гоце Делчев БТ, бе на 15 май, което най-вероятно означава, че е нямало кандидат-купувачи за тютюневото дружество. От Булгартабак Холдинг не бяха открити за коментар.

Минималната емисионна цена, на която ще бъде предложен мажоритарният пакет акции на Гоце Делчев БТ, е 2,25 млн. лв.

Търг за продажбата на друг пакет акции, този път на Кърджали БТ, е проведен на 16 май чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий предложената покупна цена, като в съобщението на холдинга не се посочва резултатът от него, както и няма насрочена дата за друг конкурс.

Определената минимална конкурсна цена за Кърджали БТ е 2,5 млн. лв.
 
Днес книжата на Булгартабак добавиха 0,33% до 33,01 лв. при прехвърлен обем от 60 акции. Търсене има при цена 31,01 лв., а предлагане - на 34 лв. Сделки с книжата на Гоце Делчев БТ нямаше.

Свързани компании:

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още