IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две нови облигационни емисии ще се търгуват на БФБ-София от понеделник

Емитентите са Никром Тръбна мебел АД – Ловеч и Фарин АД – Добрич

17:06 | 17.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Две нови облигационни емисии ще се търгуват на БФБ-София от понеделник
На днешното си заседание Съветът на директорите на Българска фондова борса – София взе решение за регистрация на две нови облигационни емисии за търговия, съобщиха от борсата. Емитентите са Никром Тръбна мебел АД – Ловеч и Фарин АД – Добрич.

Облигациите на Никром Тръбна мебел АД са с обща номинална стойност от 6 млн. евро. Емисията е разпределена в 6 000 броя обезпечени, лихвоносни облигации, всяка от които е с номинал от 1000 евро. Борсовият код ще е BNIKR.

Облигациите са с плаваща лихва, равна на тримесечния Euribor + 3,75% и тримесечен период на лихвено плащане. Заемът е със срок от пет години, а датата на падежа е на 20 декември 2011 година. Главницата ще бъде изплатена на равни вноски, заедно с последните четири лихвени плащания.

Основната дейност на Никром Тръбна мебел е свързана с производството на тръбни и ученически мебели и офис столове.

Емисията на Фарин АД е с номинална стойност 5 млн. евро, разпределени в 5 000 облигации с номинал от 1 000 евро. Присвоеният борсов код е BFARIN. Заемът е за срок от 5 години и падеж на 17 май 2011 г. Купонът е плаващ, в размер на 6-месечен Юрибор + 3,25% на годишна база. Главницата се изплаща на две равни погасителни вноски, на датите на последните две купонни плащания.

Фарин води началото си от 1997 г., когато започва да извършва основната си дейност - търговия със зърнени култури. През 2000 г. дружеството разширява полето си на работа и се утвърждава като една от водещите компании в продажбата, комисионната и посредническата дейност със селскостопанска продукция, препарати за растителна защита, торове, горива и семена, на дребно и на едро.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още