IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат 20% от Ломско пиво на смесен закрит аукцион

Минималната емисионна стойност ще бъде определена непосредствено преди аукциона, като според оценките на мениджърите на емисията справедливата цена на акциите е 2,23 лв.

14:03 | 17.05.07 г.
Предлагат 20% от Ломско пиво на смесен закрит аукцион
Продажбата на 900 хил. акции, представляващи 20% от капитала на Ломско пиво, ще бъде осъществена чрез смесен закрит аукцион, съобщиха от пивоварната.

Минимална емисионна стойност ще бъде определена непосредствено преди аукциона, като, според оценките на БенчМарк и Пощенска Банка, справедливата стойност на една акция на дружеството се равнява на 2,23 лева.

До дни се очаква проспектът на дружеството да бъде внесен за одобрение в КФН. Емисията е планирана за края на месец юни. Акционерите на Ломско Пиво гласуваха за регистриране на емисията акции на дружеството на Българска фондова борса - София и вписването му като публично в регистъра на Комисията за финансов надзор на 10 май.

Енемона АД е мажоритарен акционер в АгроИнвестИнженеринг АД, която от своя страна притежава 99% от акциите в Ломско Пиво АД.
 
Ломско пиво АД отчита продажби на 6 177 хектолитра бира за март 2007 г. и 14 052 хектолитра за първото тримесечие, което съответства на 1,58% пазарен дял. Реализацията на пиво от членовете на Съюза на пивоварите в България достигна 887 512 хектолитра за периода януари–март. 

Ломско Пиво АД – АЛМУС е наследство от инвестицията на Енемона АД по време на първата вълна на масовата приватизация в основаването на приватизационния холдинг ЕкоИнвест. Съгласно стратегията за развитие на Енемона, листването на пивоварната ще се осъществи през 2007 г.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още