IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Организират конкурс за студентски разработки за взаимните фондове

В инициативата ще могат да се включат студенти от всички висши учебни заведения в България, които ще трябва да подготвят презентация на тема „Взаимните фондове – точното място за вашите пари“

12:50 | 17.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Организират конкурс за студентски разработки за взаимните фондове
Взаимните фондове – точното място за вашите пари“ е темата на студентски конкурс, по която студенти от всички висши учебни заведения в България могат да изпращат презентации за участие в срок до 11 юни. Презентациите ще бъдат оценявани от жури, съставено от представители на водещи финансови медии, включително и на Investor.bg, който наскоро пусна специален модул за следене резултатите на взаимните фондове у нас.

Конкурсът „КД Студентски награди“ е насочен към студентите, защото те ще бъдат основните бъдещи участници в българския капиталов пазар, независимо дали като мениджъри, анализатори или инвеститори, заяви на пресконференция днес Янко Николов, изпълнителен директор на КД Инвестмънтс, организатор на конкурса.

Кандидатите ще могат да изпращат своите разработки на e-mail kd_awards@abv.bg или на адрес София, бул. Витоша 86, ет. 4, ап. 12.

Наградата за победителя е 750 лв. и възможност за стаж в КД Инвестмънтс, а класираните на второ и трето място участници ще получат съответно по 500 лв. и 250 лв. Победителите ще бъдат обявени на пресконференция на 18 юни. Вероятно ще бъде организирано и публично представяне на най-добрите разработки, каза още Янко Николов.

Целта на конкурса, от една страна, е да популяризира колективните инвестиционни схеми като цяло, тъй като към момента те не се използват широко от българските граждани. От друга страна, капиталовият пазар има нужда от „свежа кръв“, която считаме, че е най-удачно да се търси сред българските студенти. Надяваме се да видим свежи идеи, които в бъдеще да намерят практическо приложение“, каза Георги Табаков, председател на Български икономически форум, съорганизатор на инициативата.

КД Инвестмънтс е част от международната финансова група KD Group, базирана в Словения, която към момента управлява активи на стойност 1,2 млрд. евро. КД Инвестмънтс управлява инвестиционното дружество от отворен тип КД Пеликан АД, както и договорните фондове КД Акции България и КД Облигации България.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още