IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна изгражда система за видеонаблюдение за 1 млн. лв.

87 хиляди лв. са вложени за проектиране на изграждането на системата за видеонаблюдение на всички входове и изходи Варна

18:02 | 16.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Варна изгражда система за видеонаблюдение за 1 млн. лв.
С решение на варненския общински съвет от днес ще бъде създадено дружество с ограничена отговорност за изграждане на система за видеонаблюдение във Варна. Приемането на решението предизвика големи дебати по време на общинската сесия заради финансирането от бюджета на града.

Системата ще следи за опазване на реда в града, затова и в бюджета за тази година са предвидени 1 млн. лв. за изграждането й.

В смесеното дружество ще участва общинската фирма “Ефкон – България”.

87 хиляди лв. са вложени за проектиране на изграждането на системата за видеонаблюдение на всички входове и изходи Варна, на 44 кръстовища и край училища и детски градини.

Някои от съветниците се усъмниха в прозрачността при избора на фирма и повдигнаха дебат защо общината да финансира съоръжение на Министерството на вътрешните работи, за какво ще се ползват данните от видеонаблюдението и кой има право да го прави.

Общинският съветник Красен Железов поясни, че самата фирма е заявила, че след проектирането специализирани органи на МВР ще поемат изграждането на съоръжението. "Тогава община Варна ще трябва да излезе от дружеството, защото по закон няма да има право повече да участва в него. Но тези пари са взети от бюджета на Варна”, добави той.

Парите обаче са предвидени в бюджета на града за 2007 г. и не могат да бъдат пренасочвани, а публично-частните партньорства са възможност за използване на пари и от еврофондовете, припомниха други, защото реално видеонаблюдението струва 4-5 пъти повече.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още