IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска роза Севтополис очаква 10% спад в себестойността на продукцията

Инвестициите на дружеството от началото на годината са в размер на 500 хил. лв.

17:10 | 15.05.07 г.
Българска роза Севтополис очаква 10% спад в себестойността на продукцията
От началото на годината Българска роза Севтополис е направила инвестиции в размер на 500 хил. лв., в резултат на което дружеството очаква себестойността на продукцията да намалее с минимум 10 на сто, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Инвестиционните мероприятия, извършени от Българска роза Севтополис, включват:

1. Модернизиране на паровата централа на дружеството чрез закупуване и монтиране на газови горелки с необходимите технически съоръжения към тях и преминаване на същата от основно гориво мазут на основно гориво газ.
2. Доокомплектоване на паровата централа с необходимата за целта модерна омекотителна станция, лаборатория за вода и битов корпус.
3. Проектиране, изграждане и пускане в редовна експлоатация на водоохладителни кули, с цел максимално затваряне на цикъла на промишлените води в Българска роза-Севтополис АД-Казанлък.

Миналия месец дружеството изгради и пусна в редовна експлоатация нов склад за изходни материали и помощни вещества с разгърната площ 880 кв. м. Към склада е изградена и инфраструктура - пътища, площадки, товаро-разтоварни рампи, транспортен портал и др.

През март Българска роза Севтополис пусна в експлоатация нова машина за обвиване, която се очаква да увеличи производствения капацитет на дружеството с 20 на сто.

Българска роза Севтополис обяви печалба от 1,75 млн. лв. за миналата година спрямо 1,69 млн. лв. за 2005. Основен акционер в дружеството е Софарма АД с дялово участие от 49%.

През октомври миналата година компанията пусна в редовна експлоатация модернизиран цех за вторични опаковки.

Днес акциите на дружеството добавиха 1,32% до 6,14 лв. при прехвърлен обем от 715 акции. Търсене има при цена 6,1 лв., а предлагане – на 6,2 лв.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още