IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат безвъзмездно 8,5 млн. лв. на производителите на мляко

ДФ Земеделие предоставя субсидията за произведено и продадено качествено краве, овче и козе мляко от 15 май

15:46 | 15.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат безвъзмездно 8,5 млн. лв. на производителите на мляко
И тази година Държавен фонд „Земеделие” ще подпомага безвъзмездно производителите на качествено краве, биволско, овче и козе мляко. Предвиденият финансов ресурс е в размер на 8,5 млн. лв.

Фондът предоставя субсидията за произведено и продадено качествено краве, овче и козе мляко от 15 май. Размерът на подпомагането за краве мляко е 0,05 лв. за литър, за овче - 0,07 лв. за литър, а за козе мляко е 0,07 лв. за литър.

По 0,07 лв. за литър ще получават производителите на качествено биволско мляко. Само за него плащанията ще се извършват на базата на представени фактури с дата след 1 април на текущата година. Това се налага от факта, че биволовъдството е приоритетен сектор в българското животновъдство. Тъй като биволското мляко е в по-малки количества, ДФ „Земеделие” дава възможност на всички биволовъди, изследвали по-рано качеството на произведеното от тях мляко, да получат подпомагане.

Както в предходни години, така и през 2007, по 1 стотинка на литър повече ще сполучат млекопроизводителите от региона на Родопите, на Северозападна България и на Странджа-Сакар, съгласно обхвата на Програмата за развитие на земеделието и селските райони.

Максималният размер на паричните средства, които всеки регистриран земеделски производител и икономически свързани с него лица могат да получат за една календарна година по всички краткосрочни финансови линии е 130 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още