IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КРС отне лицензите за ТЕТРА мрежите заради дългове

ПроУейв ЕАД е задлъжняла с над 500 хил. лева, а лицензираната през 2006 г. фирма Кан ЕООД дължи около 380 хил. лв.

18:06 | 14.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
КРС отне лицензите за ТЕТРА мрежите заради дългове
Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) отне двата лиценза за осъществяване на далекосъобщения чрез национална обществена безжична мобилна мрежа по стандарта ТЕТРА, съобщиха от КРС.

Причината са дълговете на двете фирми, натрупани от неплатени такси. Първият в България национален оператор по стандарта ТЕТРА - фирмата "ПроУейв" ЕАД, е задлъжняла с над 500 хил. лева, а лицензираната през 2006 година фирма "Кан" ЕООД дължи около 380 хил. лева, включително и първоначалната такса. Сумите ще бъдат събрани от Агенцията за държавни вземания.

Двата оператори няма да могат да кандидатстват за разрешения за същата дейност в рамките на една година. И двете фирми могат да обжалват решението на КРС пред ВАС.

ТЕТРА мрежата е създадена за бърза комуникация, предаване на данни и изображения за нуждите на корпоративни бизнес клиенти и при работа в екстремни и кризисни ситуации.

ПроУейв стартира официално услугата си през октомври миналата година. Компанията обяви и плановете си да излезе на борсата, като предложи за търговия между 10 и 20 на сто от капитала си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още