IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Синергон Холдинг ще кредитира Петър Караминчев с 4 млн. лв.*

Акционерите на дружеството са приели решение за овластяване на СД за сключване на договор със заинтересовани лица за продажба на готова продукция на обща стойност 670 хил. лв.

13:42 | 14.05.07 г.
Синергон Холдинг ще кредитира Петър Караминчев с 4 млн. лв.*
На проведено на 10 май Общо събрание на акционерите на Петър Караминчев АД-Русе е взето решение за овластяване на Съвета на директорите за сключване на договор за заем и депозит със Синергон Холдинг АД-София на стойност 4 млн. лв., става ясно от съобщение на БФБ-София.

На проведеното събрание акционерите са взели решение и за овластяване на СД за сключване на договор със заинтересовани лица за продажба на готова продукция на обща стойност 670 хил. лв.

Заинтересованите лица са Топливо АД-София - продажби на стойност 400 хил. лв., Светлина АД-Сливен (20 хил. лв.), Гранд хотел Пловдив АД (100 хил. лв.) и Лакпром АД-София (150 хил. лв.).

Акционерите на Петър Караминчев са гласували да не се разпределя дивидент за 2006 г., като печалбата за същата година да остане неразпределена. Русенското дружество обяви положителен финансов резултат за миналата година на стойност 52 хил. лв. при 46 хил. лв. печалба за 2005 г.
 
Междувременно БФБ съобщи, че КФН е задължила Съвета на директорите на Петър Караминчев да предложи на Общото събрание на акционерите да не подлага на гласуване предоставянето като обезпечение на дълготрайни материални активи на стойност 4 000 000 лв., представляващи 30,29% от стойността на активите по последния одитиран счетоводен баланс към 31 декември 2006 г. Съветът на директорите на дружеството е изпълнил решението.

Към края на март Синергон холдинг е мажоритарен собственик на Петър Караминчев с дял от 63,5 на сто. Холдингът притежава и 73,13% от капитала на Топливо, 78,31% от капитала на Светлина, 79,89% от дяловете на Гранд Хотел Пловдив, а също има и дял от 98% от капитала на Лакпром АД.

Петър Караминчев има за предмет на дейност преработка на полимерни материали и производство на изделия за промишлеността.

Днес 50 акции на Петър Караминчев смениха собственика си при средна цена 6 лв. или без промяна спрямо 11 май, когато за последно се търгуваха акциите на дружеството.
 
*Информацията е актуализирана към 16,30 часа

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още