IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Около 8,75% лихва при ливъридж в ИД Капман Капитал АД

Справка в модула на Investor.bg за сравнение на доходността на взаимните фондове показва, че за последните 12 месеца ИД Капман Макс обявява 127,98% доходност, а ИД Капман Капитал – 63,39%

11:52 | 14.05.07 г.
Около 8,75% лихва при ливъридж в ИД Капман Капитал АД

Около 8,75% лихва при ливъридж на инвестицията в акции на балансирания фонд ИД Капман Капитал АД и до 11,75% лихва при инвестиции в дялове на рисковия фонд ДФ Капман Макс предлага “Дженерал Лизинг” АД, съобщи Десислава Калискова, директор за връзка с инвеститорите на двата взаимни фонда.

Все още неработещата наредба за маржин покупки и къси продажби принуждава инвеститорите да търсят алтернативни начини за финансиране срещу акции и дялове. В последните седем месеца се разви пазарът на репо-сделки при стандартна лихва от 14%, който достигна 22 млн. лв., започвайки от нулата благодарение на стандартизираната услуга разработена от Инвестбанк, а след това от Пиреос Банк и Българска пощенска банка.

Новата услуга на Капман бе обявена на 21 април и проправя пътя на още един начин за финансиране на инвеститорите срещу обезпечение на акции или дялове. Максималният размер на допълнителното финансиране е до 50% от текущата пазарна стойност на направената от клиента инвестиция в “Капман Капитал” и/или “Капман Макс”. Максималният срок за погасяване на допълнителното финансиране е до 3 години. Като обезпечение служат единствено притежаваните от клиента ценни книжа (акции/дялове от взаимните фондове на финансова група “Капман”).

Справка в модула на Investor.bg за сравнение на доходността на взаимните фондове показва, че за последните 12 месеца ИД Капман Макс обявява 127,98% доходност, а ИД Капман Капитал – 63,39%. От началото на годината доходностите са съответно 17,99% и 10,12%.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още