IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София БТ ще разпределя дивидент от близо 0,8 лв. на акция

Последната дата за сключване на сделки с акции на София БТ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 8 юни

17:53 | 11.05.07 г.
София БТ ще разпределя дивидент от близо 0,8 лв. на акция
София БТ АД-София свиква Общо събрание на акционерите (ОСА) на 26 юни 2007 г., на което акционерите на дружеството ще решават за разпределяне на дивидент от 0,7978 лв. на акция, става ясно от съобщение на БФБ-София.

Акционерите ще решават за разпределение на печалбата за 2006 година, която е в размер на близо 2,158 млн. лв., като проекторешението предвижда за фонд „Резервен” да бъдат заделени 10% от нея или около 216 хил. лева. От остатъка, който е в размер на 1,942 млн. лева, половината, или 971 хил. лв., се предвижда да бъдат разпределени под формата на дивидент, а другата половина да се задели за „Допълнителни резерви” и тантиеми на членовете на Съвета на директорите на дружеството.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 юли. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 12 юни.

Последната дата за сключване на сделки с акции на София БТ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 8 юни.

Днес нямаше сключени сделки с акциите на София БТ. Търсене има при цена 67 лв., а предлагане – при цена 86,989 лв.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:46 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още