IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха Смолян БТ за малко над 1,5 млн. лв.

Предложената цена от Билдер ЕООД е с 501 лв. повече от обявената минимална цена от Булгартабак Холдинг

17:42 | 11.05.07 г.
Продадоха Смолян БТ за малко над 1,5 млн. лв.
Билдер ЕООД-Смолян е подало единствената оферта за покупка на притежаваното от Булгартабак Холдинг акционерно участие в капитала на Смолян БТ АД, като предложената от него цена е в размер на 1 500 501 лв., съобщиха от тютюневия холдинг.

Предложената цена от Билдер е с 501 лв. повече от обявената минимална цена от Булгартабак Холдинг. Офертата е отворена в присъствието на представители на подалото офертата лице от определената съгласно конкурсната документация конкурсна комисия.

Съгласно определения от Надзорния и Управителния съвети на Булгартабак Холдинг АД метод настоящата процедура по продажбата на притежаваните от холдинга акции в капитала на Смолян БТ (99,66%, или 159 714 броя обикновени безналични поименни акции) се осъществи чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на офертите – размер на предложената покупна цена.

При предишната процедура за продажбата на мажоритарния пакет акции от капитала на смолянския табак бе достигната цена от 210 000 лв., като тогава предложението бе отхвърлено и процедурата по продажбата – прекратена.

Мажоритарният пакет от капитала на Гоце Делчев БТ ще се предложи на смесен закрит аукцион на Българска фондова борса – София на 15 май.

Булгартабак Холдинг определи нова минимална конкурсна цена от 700 000 лв. за продажбата на 256 170 акции от капитала на Ямбол БТ, представляващи 99,73 на сто от капитала му. Предишната цена, която холдингът определи, бе в размер на 1,4 млн. лв.

Днес нямаше сделки с книжата на Булгартабак – въведени оферти за покупка има при цена 31,001 лв., а за продажба – при цена 33,5 лв.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още