IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елхим Искра планира 15-кратно увеличение на капитала със собствени средства

Увеличението на капитала на Елхим Искра ще бъде извършено за сметка на натрупаните резерви

16:54 | 09.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Елхим Искра планира 15-кратно увеличение на капитала със собствени средства
По искане на Стара планина Холд (мажоритарен собственик на Елхим Искра АД) в дневния ред на Общото събрание на акционерите на Елхим Искра, насрочено за 22 май, се включва гласуване за увеличение на капитала на дружеството от 837 хил. лв. на 12,55 млн. лв., съобщи Българска фондова борса – София. Промяната на дневния ред се извършва с определение на Пазарджишкия Окръжен съд от 8 май.

Увеличението на капитала на Елхим Искра ще бъде извършено за сметка на натрупаните резерви, чрез издаване на 11 717 258 обикновени, безналични, поименни акции с право на глас. Така всеки акционер ще получи по 14 нови акции за всяка притежавана стара.

На събранието ще се гласува още и за разпределение на финансов резултат, както и за промени в устава и в органите на управление на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки на Елхим Искра, даващи право на глас, бе на 4 май. При липса на кворум събранието ще се проведе на 5 юни при същия дневен ред.

За първите три месеца на тази година пазарджишкият производител на акумулатори обяви печалба от 172 хил. лв. спрямо 82 хил. лв. за съответния период на 2006 г., както и ръст в нетните продажби на продукция от 62% на годишна база до 6,26 млн. лв.

Днес книжата на компанията поевтиняха с 6,27% до 30,33 лв. при обем от 800 лота.

Свързани компании:

Елхим-Искра АД(ELHM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още