IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УД ЦКБ Асетс мениджмънт пуска два нови договорни фонда

Новите инвестиционни схеми са „ЦКБ Лидер“ и "ЦКБ Актив“

13:32 | 09.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
УД ЦКБ Асетс мениджмънт пуска два нови договорни фонда
Комисията за финансов надзор издаде разрешение на управляващото дружество ЦКБ Асетс Мениджмънт за организиране и управление на два договорни фонда – „ЦКБ Лидер“ и "ЦКБ Актив“, съобщиха от надзорната институция.

ЦКБ Лидер“ ще бъде фонд с умерен до висок риск, а номиналната стойност на един дял е 10 лв. Фондът ще инвестира до 90% от активите си в акции на дружества, права и други ценни книжа, търгувани на БФБ – София. До 50% от активите на фонда ще се влагат в акции, права и други ценни книжа, търгувани на регулирани пазари в държави членки на ЕС или трети страни.

Акциите и дяловете на колективните инвестиционни схеми ще заемат до 10% от активите на фонда, влоговете в банки - до 50% от активите, ипотечните облигации и другите дългови ценни книжа – също до 50% от активите.

ЦКБ Актив“ ще е с умерен рисков профил, като номиналата стойност на един дял също е 10 лв. Фондът ще инвестира в акции на дружества, търгуеми права и други ценни книжа, търгувани на регулиран пазар в България до 70% от активите. Ценните книжа, търгувани на регулирани пазари в държави членки на ЕС или трети страни ще заемат до 40% от активите, а влоговете в банки - до 50% от активите.

В ипотечни облигации и други дългови ценни книжа ще се инвестират до 50% от активите на фонда. Корпоративните облигации и инструменти на паричния пазар ще бъдат с дял до 70% от активите, а ценните книжа и инструменти на паричния пазар, емитирани от Република България ще заемат общо до 90%. В дългови ценни книжа и инструменти на паричния пазар, издадени от чуждестранни емитенти и търгувани на регулирани пазари в държави членки на ЕС или трети страни ще се влагат до 50% от активите на „ЦКБ Актив“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още