IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неизползваните права на Медийни системи са 406 187 броя

Аукционът ще се проведе на 10 май, четвъртък, като съотношението между издадените права и новите акции от увеличението е 1 към 0,75

16:57 | 07.05.07 г.
Неизползваните права на Медийни системи са 406 187 броя
На аукциона за неизползваните права, срещу които не са записани акции от увеличението на капитала на Медийни системи, ще бъдат предложени общо 406 187 броя права, става ясно от съобщение на БФБ-София. 

Аукционът ще се проведе на 10 май, четвъртък, като съотношението между издадените права и новите акции от увеличението е 1 към 0,75. Минималната цена на открития аукцион ще може да бъде следена в реално време на адрес www.investor.bg/auction.php .

С други думи, всяко лице може да запише най-малко 1 нова акция и най-много такъв брой акции, който е равен на броя на придобитите и/или притежавани от него права, умножен по 0,75 при закръгляване към цяло число. При първа цифра след десетичната запетая до 4 включително закръгляването се извършва към по-малкото число, а при първа цифра след десетичната запетая 5 и над 5 - към по-голямото число.

Медийни системи планира да увеличи капитала си от 2 млн. лв. на 3,5 млн. лв. чрез издаване на 1 500 000 нови акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Медийни системи е най-големият производител на дискове в България и вторият по големина на Балканския полуостров. Книжата на компанията се търгуват на БФБ-София от 6 декември миналата година.

На проведеното Общо събрание на акционерите на дружеството на 13 април бе взето решение за разпределяне на брутен дивидент от 0,19 лв. на акция.

Днес нямаше сключени сделки с книжата на дружеството. Търсене има при цена 3,2 лв., а предлагане – при цена 3,8 лв.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още